3 Tips för att slippa Scenskräcken

3 TIPS FÖR ATT SLIPPA SCENSKRÄCK

1. SLUTA FLY FRÅN RÄDSLAN.

Möt den. Rädsla är en energi i kroppen och du behöver den för att kunna förmedla ditt budskap och nå fram till åhörare/publik. Den vill dig (egentligen) inte illa så försök att använda dess energi.

2. TALA LÅÅÅNGSAMMARE.

Har du scenskräck pratar du antagligen för fort eller tyst. Sakta ner tempot till nästan överdrivet långsamt. Forskning antyder dessutom att om man talar sakta uppfattas man som förtroendeingivande.

3. VISUALISERA

Jag vet att jag tjatar om det men om du övar mentalt på att vara trygg och lugn på scen så tror ditt undermedvetna att du redan gjort det och då -känns- det möjligt.

En gång i tiden led jag verkligen när jag skulle ut på scen. Ångest, ont i magen och inte minst känslan av att vara ensammast i världen!

Lättnaden och energin jag får av att prata inför folk nu är verkligen ett bevis på hur rätt det är att möta det som känns fel.

Jag är övertygad om att världen blir en bättre plats om fler vågar ta plats, synas och höras för att kunna dela sina idéer eller konst. För att underlätta detta har jag skapat Scenskräckspaketet som tar dig från Livrädd till Taggad på 8 veckor. Kolla in det HÄR.