Hur du ökar din motivation med hypnos

Ah! Motivation. För många högpresterande människor är det ett ord som man både älskar och hatar. Älskar det när man har den och hatar det när den tycks leka kurragömma med en.

Kanske sitter du med ett projekt just nu eller söker energi för att driva ditt företag framåt? Är det därför du googlar efter hjälp med motivation genom hypnos? :) (Läs mer om hypnos, hypnoterapi och motivation online här.)

När motivationen droppar hänger det sällan samman med yttre omständigheter som de berömda moroten och piskan. Yttre motivation är inte optimalt för att få dig att prestera. Moroten leder till att många endast gör tillräckligt för att få belöningen och piskan skapar ett beteende som mer handlar om att undvika bestraffning.

motivation hypnos

För att hitta sin inre motivation vilket är den som får dig att prestera bättre kan du behöva ställa svåra frågor till dig själv. Jag har märkt att brist på motivation ofta hänger samman med frågan: “Är jag värd att lyckas med detta?” Om det finns undermedvetna övertygelser som hindrar dig från att lyckas, utvecklas, vara bra så kommer de sätta käppar i hjulen för dig t ex genom låg motivation.

Dessa undermedvetna mönster blottlägger och bryter vi med hypnos. Det går lika bra att göra på plats med mig eller online via t ex Zoom eller Skype. Jag vet att våra högre jag vill att vi ska lyckas, blomstra och utvecklas.