Nyckeln till förändring

Händelser i naturområde:

Jag var ute med barn och hund vid Vårhallarna idag. På marken jämte parkeringen ligger skräp. Burkar, fimpar, papper, plastbitar. En äldre man och hans fru går förbi. På avstånd hör jag hur han är upprörd och talar med hög röst. Han gestikulerar och pekar mot skräpet. Klart att han är sur när någon varit så slarvig och skräpat ner i ett fint strövområde och så nära en soptunna dessutom. Vad som händer sedan gör hela skillnaden i hur vi handskas med världen och förbättringen av den. 

trash-shadows-2-485x595.jpg

Han gör inget. Går därifrån bara. Någon annan har gjort fel och någon annan får plocka upp. Han kanske ansåg sig bara vara en oskyldig förbipasserande? Eller som ett offer som drabbas av andras dåd? Kanske gick han hem och hörde av sig till kommunen för att kräva att skräpplockning påbörjas omedelbart då han minsann betalar skatt!

Så här är det: Om du vill att världen ska förändras måste du förändra världen. Om du vill att ditt liv ska förändras, förändra ditt liv. Du vill inte leva ett helt liv där du bara väntar på att någon annan ska ta ansvar för din lycka, ditt välmående, dina rättigheter. Du har i varje ögonblick av ditt liv val. Valet att vara en passiv åskådare av ditt liv eller en aktiv, medveten skapare. 

Vill du att något i ditt liv ska vara annorlunda? Gör det annorlunda. Vill du ha något? Se fram emot det och agera inspirerat i riktningen din inre, känslomässiga vägledning pekar ut.  

Att medvetet skapa sitt liv är alltid roligare, friare, rikare, lättare och mer givande än att sitta stilla och tycka synd om sig själv. Du och ingen annan har valet. Nu. Och nu. Och nu. Nu. Nu. 

Är det din tid nu? Färdig med att vara en passiv åskådare? Hör av dig till oss idag för att lära dig mer om Attraktionslagen och bli en medveten skapare.