Hur påverkar Hitler vatten?

Du har kanske sett Ikeas film mot mobbning? De visar två likadana växter som får lika mycket vatten och näring och får stå i samma rum. Den ena växten får höra elaka ord och den andra komplimanger. Vad händer då?

Det påminner om Masaru Emotos vattenexperiment där vissa behållare med vatten exponerades för känslor som kärlek, tacksamhet och glädje. Man bad för vattnet och spelade klassisk musik för det. När man sedan frös ner det och tittade på det i mikroskop hade vackra kristaller bildats så som vi är vana att se dem.

 

Andra behållare med vatten fick motta hat, ilska, mordhot och t.o.m bilder på Adolf Hitler. När de frystes ner kan man inte se kristaller. Det ser snarare ut som att någonting exploderat. Tillsammans med Emotos risexperiment så ger det en klar bild av hur våra tankar och känslor fysiskt påverkar omgivningen. Allt vi tänker och känner är vibrerande frekvenser som kan påverka fysisk materia. De kan påverka vatten. Eftersom våra kroppar består av mer än 60% vatten förstår man hur oerhört viktigt det är vad vi tänker och känner.

95% av vårt mentala aktivitet, alltså våra tankar och känslor, är undermedvetna och “automatiska”. Vi har möjlighet att påverka och kontrollera vad vi gör automatiskt genom att t ex lära in beteenden på nytt genom hypnos och hypnoterapi. När man ser hur det vi sänder ut påverkar, inte bara omgivningen, utan även våra egna kroppar inser man hur viktigt det är med ett mer positivt, kärleksfullt, optimistiskt tänkande. Även genom coachning där vi utmanar invanda mönster kan vi förändra tankebanor och arbeta medvetet för att släppa det som du inte längre behöver och vill ha.

Terapi kan ju tyckas som ett lite tungt ord men de flesta klienter går ut från vår mottagning i Baskemölla på Österlen lättare, gladare och mer hoppfulla. De kommer både från Österlen och resten av Skåne och det är värt resan, det kan de intyga. Det är aldrig för sent att börja skapa positiva förändringar i ditt liv. Förändrar du hur du ser på gamla händelser så förändras hela livet efter det.

Hur gick det med Ikeas växter då? Jo efter 30 dagar slokade den mobbade plantan medan växten som fick komplimanger frodades som vanligt. Inte helt oväntat. Tänk på det nästa gång du pratar med dina växter.