Hur kunde det hända?

När ”Iron” Mike Tyson var 23 år var han på toppen av sin karriär. Han hade slagit alla och var flerfaldig världsmästare. Han hade egentligen bara en motståndare kvar att besegra, Evander Holyfield, innan han kunde titulera sig som bäst av de bästa och mot den uppgörelsen hade han sitt fokus riktat.

Men det är inte Mike Tyson det här handlar om. Det här handlar om en person som korsade hans väg medan han fokuserade på framtiden. En person som ingen riktigt räknat med och som aldrig egentligen speglat sig i stjärnglansen, förutom en kväll.

Den 11/2 1990 gjorde Buster Douglas något som ingen annan gjort tidigare, något som ingen trott att just han skulle klara av. Mot alla odds, egentligen emot all rim och reson så ställde han till med vad som beskrivits som tungviktsboxningens största skräll genom tiderna. Buster Douglas knockade Mike Tyson och blev därmed världsmästare. Han förlorade senare samma år titeln till ovannämnda Holyfield och försvann ut i periferin men det är en annan historia.

Medan världen var i chock över vad som just skett gav Douglas sin första intervju i ringen efter sin otroliga bedrift. Han fick frågan:

”Why did this happen?”

Busters svar är så enkelt och självklart:

”Because I wanted it!”