Inlärda beteenden

Det mesta vi gör eller känner, våra reaktioner och aktioner bygger på automatiska programmeringar. Vi behöver dessa programmeringar för att vi helt enkelt inte hinner ta medvetna beslut om alla intryck. Vi behöver programmeringarna i vårt undermedvetna för att kunna leva ett enklare liv helt enkelt.

Vissa av dessa inlärda beteenden är dock inte önskvärda. De passar inte med det liv vi vill leva eller den person vi vill vara. Det kan vara "småsaker" som spindelrädsla eller större problem som ångest eller utmattning. En gång har det undermedvetna lärt sig att utföra den reaktionen och det har funkat varje gång.

Som jag ser det fungerar det undermedvetna perfekt och felfritt. Bara inte önskvärt. Varenda gång man ser, ja bara tänker på en spindel funkar fobin och logik och förnuft biter inte på den. Tänk då om om det undermedvetna kunde fungera så som du vill. 

Kan det verkligen det? Det som du lärt in kan vi lära om. Kan vi lära oss negativa beteenden kan vi lika gärna programmera in positiva. Det kräver dock att vi går direkt in i det undermedvetna. Vi gör förändringar i programmeringarna där de sitter.

Det finns ingen anledning att gå och dras med svartsjuka, social fobi, rädsla för att tala inför folk eller prestationsångest. Föreställ dig den bästa versionen av dig själv. Vad håller dig tillbaka? Vad kan du förändra idag för att bli den personen?