Vad är Trancemorf?

Genom alla terapitimmar och i samarbetet med klienter har jag sett behovet av en mer lättsmält terapiform. Jag har med tiden utvecklat en symbolistisk metod -TranceMorf- som kort går ut på att definiera en oönskad* känsla och plocka ut den för att beskådas i ljuset. Vilken färg och form har den? Vad vill den? Vad är dess uppgift? är exempel på frågor som kan komma upp. Vi vill bli vän med känslan och omforma dess energi så den ligger mer i linje med dina mål. När känslan “morfat” till en ny energi är det tid att integrera den igen för att den ska kunna göra det den gör bäst. Det undermedvetna gör symboler av känslo-och tankemönster och ändrar man symbolen ändrar man mönstret.

Ofta känner du mycket sympati och förståelse för känslan efter att den blivit definierad utanför dig där den inte kan överväldiga dig längre. Vi vill äga våra känslor inte tvärt om och denna metoden är otroligt effektiv för att få ner en känsla som tagit för stora proportioner till mer hanterliga nivåer där den istället kan ha positiv inverkan på ditt liv.

Den mer traditionella formen av hypnoterapi går mycket djupare in, genom regression, på skeenden som skapat trauman. Det är inte ovanligt att man känner motstånd kring dessa händelser vilket kan göra att man inte vill gå in i dem. För dig som vill se, förstå och förlåta din historia av trauman är detta en oöverträffad metod. Om du däremot just nu inte känner ett behov av att se bakåt och “rota runt” är denna nya TranceMorf-metoden en mer skonsam variant. Den ena utesluter naturligtvis inte den andra men jag är stolt att kunna presentera detta som ett alternativ!

TranceMorf-sessionerna är betydligt kortare, ca 45 min och vi fokuserar på en känsla/problem per session. Många klienter blir förvånade av hur tydlig förändringen känns inne i kroppen.

*alla känslor är bra och finns för att säga oss något men det är viktigt att dom inte tar över och dränker sin människa.